Ervaringen

Cliënten hebben aangegeven dat het zoeken naar een betrouwbare behandelpraktijk soms lastig kan zijn. Om een indruk te krijgen kan het dan helpend zijn clientervaringen te lezen. Hier kunt u anonieme ervaringen lezen van cliënten die in behandeling zijn geweest of momenteel nog zijn.

“Mijn eerste afspraak met Mark staat nog scherp op mijn netvlies. Door zijn rustige uitstraling en persoonlijke benadering, voelde ik mij meteen op mijn gemak bij hem. Na een fijn kennismakingsgesprek van een uur, tekende hij uit wat er al die jaren in mijn hoofd gebeurde en welk systeem mij overeind hield. Geen enkele andere therapeut heeft dat voor elkaar gekregen. Het was voor mij een enorme eye-opener om mijn persoonlijkheid uitgetekend te zien. Ik werd op een prettige manier meteen doorgrond. Ik voelde me gezien, gehoord én begrepen. En dat al tijdens de eerste sessie. Vervolgens startten we een intensief traject, waarin ik zijn begeleiding als fijn en persoonlijk heb ervaren. Mark gaf mij de ruimte, de tijd en handvatten om zélf te ontdekken en tot inzichten te komen. Het was duidelijk míj́n proces en hij was als een soort gids over mezelf steeds in de buurt. Ik ben dankbaar voor wat de sessies mij hebben gebracht. Hier heb ik de rest van mijn leven baat bij. Dankzij Mark zijn professionele en persoonlijke begeleiding, heb ik mijn trauma’s verwerkt, zorg ik nu goed voor mezelf en kan en mag ik ontspannen. Ik heb vertrouwen in mezelf gekregen en ben trots op wie ik ben en hoe ik in het dagelijks leven sta. Ik heb geleerd dat ik precies goed ben zoals ik ben en ik alles kan bereiken wat ik wil. Ik geloof eindelijk in mezelf.”

“Al enige tijd ben ik in behandeling bij dhr. van den Hooff. Ik ben enorm tevreden over de manier waarop hij werkt. Het contact met dhr. van den Hooff is zeer prettig, vriendelijk, rustig en professioneel. Ik heb het gevoel dat ik alle vragen kan stellen en voel geen drempel om onderwerpen bespreekbaar te maken. Hij beantwoordt mijn vragen, worstelingen en dilemma’s steeds weer met heldere, geduldige uitleg. Ook weet hij eenvoudig te demonstreren hoe nieuw te leren gedrag er uit ziet en laat hij me er tijdens de sessies mee oefenen. Daarvoor heeft hij een breed scala aan technieken en een bak aan kennis paraat. Na ieder gesprek ga ik dan ook met waardevolle inzichten en concrete handvatten naar huis die me steeds een stapje verder helpen.”

“Ik heb je tijdens mijn behandeling leren kennen als iemand die gestructureerd werkt en weer overzicht aanbrengt voor de cliënt. Daarnaast ben je erg eerlijk en kun je goed een spiegel voorhouden. Je zegt waar het op staat op een rustige en fijne manier. Je kunt ontzettend goed luisteren en er is ook vaak ruimte voor wat humor. Dat maakt het soms weer even wat luchtiger. Ik ben zo blij dat ik bij jou in traject ben gekomen. Je hebt me tot nu toe al ontzettend fijn geholpen! Dankjewel daarvoor.”

“Mijn ervaringen met Mark van den Hooff zijn zeer goed. Mijn ervaring is onder andere dat hij heel goed inspeelt op de persoon die hij voor zich heeft. Je krijgt niet het gevoel dat hij doet wat hij volgens de boekjes zou moeten doen of wat iemand mee heeft gekregen tijdens zijn of haar opleiding. Maar dat hij echt de tijd neemt om goed te onderzoeken wat de onderliggende problemen zijn en daar zijn therapie/werk op aanpast. In het begin leek het voor mij misschien dat hij mij een beetje liet “zweven” omdat ik hier aan begon toen mijn angststoornissen te hoog waren opgelopen waren en ik hier zo snel mogelijk een oplossing voor wilde. Daarnaast ben ik van nature redelijk eigenwijs en moeilijk uit mijn structuur te halen, ook als is die structuur nog zo slecht voor me.

Echter door handvaten te geven en veel boeken te lezen en er zelf mee bezig te zijn ontdekte ik heel goed wat voor mij belangrijk is en wat mijn onderliggende problemen zijn. Waar de angst echt zit en waar deze aanvallen door ontstaan en dat dat meer het probleem is en dat dit aangepakt moet worden meer dan de angst aanvallen zelf. Als je dat aanpakt, pak je uiteindelijk ook de aanvallen aan op langer termijn en verandert er daadwerkelijk iets. Hiervoor dacht ik dat ik dingen ook aanpakte door met mijn angststoornissen om te gaan en door te zetten maar hierdoor kon ik er voor de buitenwereld goed mee dealen maar van binnen veranderde niets. Kortom mijn ervaringen zijn heel goed en ik ben ontzettend blij dat ik destijds de stap nog een keer heb genomen na 23 jaar. Dat ik zo eigenwijs ben geweest om een half jaar te wachten tot ik aan de beurt was. Het was het wachten meer dan waard.”

“De begeleiding van Mark is voor mij super waardevol. Hij heeft de kwaliteit mijn tempo van acceptatie en inzicht te lopen. Tegelijkertijd vindt hij steeds een manier om aan te sluiten op mijn manier van communiceren, denken en reflecteren. Daardoor snap en voel ik wat hij uitlegt en ervaar ik een blijvende verandering en rust in mijn leven. Dankzij de gesprekken en oefeningen herwaardeer ik mijn geschiedenis en ervaar en benader ik het nu anders.”

“Mark is een zeer empathisch en deskundig therapeut. Hij weet mij volledig op mijn gemak te stellen, waardoor ik me kwetsbaar durf op te stellen en het maximale uit mijn therapie kan halen. Ik heb geleerd om stressvolle situaties beter te kunnen hanteren en vroegtijdig alarmsignalen te herkennen. Daarnaast ervaar ik een grotere mentale veerkracht en heb ik mijn angstgevoelens meer onder controle. Dankzij de begeleiding van Mark heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt als persoon en sta ik veel meer in contact met mijn innerlijke zelf.”

“Ik ben al geruime tijd bij Mark van den Hooff onder behandeling en ik ben heel blij met de voorderingen die ik heb gemaakt. Ik ben er nog niet maar ik ervaar zeker door de behandeling meer rust en heb ik niet meer van die hele grote pieken en dalen die mijn leven niet makkelijk hebben gemaakt. Het is nu een kabelend beekje wat soms nog uit zijn oevers treedt. Door mijn erg laag zelfbeeld vind ik het heel erg moeilijk op mezelf te kunnen vertrouwen. Door er samen naar te kijken en doordat Mark mij dan laat inzien waar de schoen wringt. We kijken er dan ook samen naar hoe dit anders kan en waardoor het ontstaat. Ik kom van heel ver, en ik ben door de behandeling van Mark steeds dichter bij de kern gekomen van mijn problemen waardoor ik nu steeds minder stress ervaar. Ik vind het erg moeilijk om over mezelf te praten dus dat ik dit nu schrijf is al een mijlpaal op zich. Ik ben erg blij dat ik destijds de stap heb gezet.”

“Ik wil graag de kenmerken beschrijven die Mark van den Hooff voor mij heeft. Hij is een rustige therapeut die meebeweegt met jouw stappen. Is iemand die samen met je analyseert en vervolgens inzicht geeft hoe en waarom het bij jou werkt zo het werkt. Voelt aan wanneer je uitgedaagd moet worden. Geeft eerlijke feedback en ontziet je daarbij niet. Reflecteert op wat je zegt maar zeker ook op wat hij ziet. Betuttelt je daarin niet, maar confronteert juist. Daagt je daarmee uit, maar respecteert je grenzen. Neemt regie, maar geeft je snel zelf weer de regie en stuurt hier juist op aan. Geeft praktische opdrachten om, dat wat je wenst, te oefenen. Bemoedigt en stimuleert je als het lastig is. Moedigt je aan en juicht je toe als je jouw doelen weet te realiseren. Denkt mee in borging.
Al met al een persoon die in situaties waarin jij het overzicht niet meer ziet, of het zelfs helemaal niet meer ziet zitten, je helpt om weer ‘on track’ te komen. Daarbij pakt hij samen met jou de kern aan te en biedt hierbij handvatten om het te verwerken en naar de toekomst te voorkomen.”

“De behandeling heeft mij heel erg geholpen met alles waar ik tegen aanliep en heeft mij geholpen om te kunnen groeien als persoon. Het heeft mij handvatten gegeven om zelf verder te kunnen en niet in oude patronen terug te vallen.”

“Ik ervaar de behandeling als prettig. Mark heeft een warme maar directe manier van behandelen. Dit evenwicht zorgt ervoor dat je als mens zijnde de regie ervaart over je eigen proces. Er ontstaat een voor mij veilige setting waar je tot de kern durft te komen. Maar dat Mark blijft sturen waar nodig is en zijn expertise laat horen op het juiste moment zodat je kunt leren.”

“In de zoektocht naar een oplossing voor mijn burn-out/depressie klachten bij Mark terecht gekomen. Een aantal redenen waarom ik voor Mark heb gekozen zijn: hij werkt solistisch dus geen grote maatschap, hij kan en mag therapie combineren met medicatie en hij kan veel verschillende soorten therapieën toepassen. Mark biedt op professionele wijze een luisterend oor. Je voelt aan alles dat Mark weet waar hij over praat. Hij weet je op een respectvolle manier aan het denken te zetten, houdt zo nu en dan een spiegel voor en vat samen wanneer ik van de hak op de tak springt. Hij weet gevoelens te benoemen wanneer dat mij even niet lukt. Ik heb het gevoel dat we echt samen werken aan een duurzame oplossing; relaxter leven!”

“Door de prettige open sfeer tijdens onze gesprekken voelt het veilig om mijn problemen met jou te bespreken. Je blijft niet aan de oppervlakte, maar vraagt door en geeft duidelijk uitleg waar bepaalde gevoelens en emoties vandaan komen. Hierdoor krijg ik meer inzicht in mijzelf en begin ik mijn gevoelens beter te begrijpen. Ik krijg langzaam wat meer grip op mijn onrustgevoelens en dat voelt fijn.”

“Na lang wikken en wegen heb ik vorig jaar het besluit genomen om de hulp van Mark in te schakelen. Vanaf het eerste gesprek heb ik bij Mark het gevoel gekregen dat ik echt gehoord wordt en dat er naar mij wordt geluisterd. Dit is een heel fijn gevoel. Mark weet mij keer op keer weer te verbazen in onze gesprekken en geeft mij zeer waardevolle lessen die mij leven tot nu toe al flink hebben veranderd. Ik raad Mark dan ook ten zeerste aan voor een ieder die graag aan de slag wil met lastige vraagstukken die het leven soms voor de voeten kan gooien.”

“Ongeveer 12 maanden ben ik in behandeling bij M. van den Hooff i.v.m. een ernstige depressie. Ik ervaar hem als een open, sociale, deskundige, luisterende, reflecterende, spiegelende persoon. Hij weet verbinding te leggen met mij als persoon met al mijn ups en downs qua levenservaringen, om van daar uit te werken aan de ‘dingen’ die voor mij belangrijk zijn. Hij oordeelt niet, maar geeft wel eerlijke en rake feedback waar ik verder mee kan. Zijn wijze van handelen heeft gemaakt dat ik voor het eerst dilemma’s die mijn levensinstelling negatief bepalen, onder ogen heb durven te zien.”

“Mark is betrokken, professioneel en behulpzaam. Door t gecreëerde vertrouwen was er ruimte om mijn probleem uit te werken en te behandelen. Mark nam alle tijd en rust en dat gaf mij ook weer moed.”

“Ik ben in behandeling bij behandelaar om te werken aan de negatieve gevolgen van gevoelens van angst en depressie. Behandelaar weet per gesprek vooruitgang te boeken door gerichte vragen te stellen en mogelijke oplossingen, die ik kan proberen, aan te dragen middels een positieve aanpak en ondersteunende medicatie. Zeer opvallend vind ik de juiste houding qua afstand en nabijheid. Je voelt dat je problematiek serieus genomen wordt en deze professioneel behandeld wordt, terwijl je ook voelt dat behandelaar iemand is die jou als persoon heeft leren kennen en rekening houdt met je grenzen en beperkingen, maar zeker ook je mogelijkheden. Ik kamp al 30 jaar met bovengenoemde problematiek en heb voor het eerst in mijn leven het idee dat ik er nu echt op een dusdanige manier mee om kan gaan dat ik me langdurig gelukkig kan voelen. Per gesprek voel ik me meer meester over mijn eigen leven en geluk en dat is het meest positieve gevoel dat ik in jaren heb ervaren. Ik ben geen slachtoffer meer die deze gevoelens “overkomt”, maar ik leer herkennen, erkennen wat er gebeurt en dan te ageren zodat ik het voor mezelf op een goede manier kan plaatsen en af kan handelen. Ik leer op een volwassen manier met zaken die je als volwassen mens overkomen om te gaan en leer dat ook verdriet bij het leven hoort en het okay is om verdriet te hebben en te rouwen. Gezien mijn positieve ervaringen kan ik deze behandelaar van harte aanbevelen. Het is een investering in jezelf, je eigen geluk, je eigen leven.”